Nyörihaarukkakauppa

Nyörinteon ohella tuon maahan ja myyn nyörihaarukoita. Jos minulta ostaa haarukan esimerkiksi keskiaikamarkkinoilla, saa samalla opetustakin, mutta myyn haarukoita myös postitse – pienen ja kevyen haarukan postikulut ovat vain 2 euroa ja samaan kirjekuoreen menee parikin haarukkaa.

Scottish Fibresin koivuisia nyörihaarukoita on kahta mallia:

Superior Lucet (vasemmalla) ja Compact Superior Lucet (oikealla), 8 euroa.

On makuasia, kumpaa pitää parempana. Compact Superior syntyi ns. yleisön pyynnöstä ja itsekin suosin sitä silloin, kun käytän ohutta lankaa tai haluan taskuun tungettavan pienen työn. Paksumpaa lankaa ja/tai pitkiä nyörejä tehdessäni pidän pitkävartisemmasta mallista, koska varren ympärille mahtuu enemmän valmista nyöriä. Ohjevideoissani käytän nimenomaan näitä kahta haarukkamallia, koska ne sopivat hyvin omaan käteeni.

Huom! Koska nämä nyörihaarukat ovat käsityötä, on niissä hienoisia eroja. Onneksi, toisin kuin neulepuikoissa, isolla haarukka voi tehdä nyörin vaikka ompelulangasta. Myyn eniten pitkävartista haarukkamallia, mutta kaikkia sortteja menee – valinta on lähinnä omista mieltymyksistä kiinni.

 

Heinäkuusta 2013 alkaen valikoimassa on myös Sistermaiden tekemiä paksumpia nyörihaarukoita. Näitä on eri puulajeja, mm. saarnea, tammea ja kirsikkaa. Puulaatu ei vaikuta haarukan hintaan; pienempää ei valitettavasti ole enää varastossa, mutta isompi maksaa 10 euroa. Näidenkin toimituskulu on 2 euroa, koska ne ovat kuitenkin tarpeeksi litteitä mahtuakseen kirjekuoreen.

Vasemmalla pienempi malli tammesta, oikealla vähän isompi kirsikkaa.

Vasemmalla pienempi malli tammesta, oikealla vähän isompi kirsikkaa.

 

Yhteydenotot sähköpostiini, mari piste voipio miukumauku lucet piste fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *