Palmikoita – Braiding

Viime aikoina olen käsitöissä keskittynyt lähinnä sukkien ja sytomyssyjen neulomiseen, mutta joskus väliin mahtuu muutakin. Olin tänäkin vuonna Hämeenlinnan markkinoilla ja siellä vihdoin palmikoin parin viime vuonna tehdylle sukkanauhalle. Tässä palmikossa tai oikeastaan ristikkonauhassa on 16 elementtiä, 8 per väri, tässä tapauksessa jokainen elementti koostuu kahdesta langasta, koska muuten sukkanauhasta olisi tullut turhan ohut.

Lately I’ve in crafts concentrated mostly on knitting socks and chemocaps, but sometimes there’s space for something else. Also this year I went to Hämeenlinna medieval fair and there I finally braided mate to the garter I made last year. It is a 16-element braid, each element consists of two threads, because otherwise the garter would’ve been too tiny.

Sinikeltainen leveä palmikko lähikuvassa.

 

Ehdin myös tehdä piiiitkän haarukkanyörin ylijäämävillalangasta. Kuvassa nyöri juuri päättelemisen jälkeen. Mittaus osoitti, että nyöriä tuli noin 8 metriä eli lankakerässäni oli aloitushetkellä ollut 70-75 metriä lankaa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein yli kolmemetrisen haarukkanyörin.

I also had time for a very long lucet cord out of some left-over wool. In the photo you see how the project looked right after I finished it. It turned out that the finished cord was 8 meters long and that means that I used approximately 70-75 meters of wool yarn for the cord. This was the first time I luceted anything longer than 3 meters.

Pitkä haarukkanyöri

 

Kuluneen vuoden aikana olen myös ehtinyt kartuttaa nyörihaarukkakokoelmaani kahdella luusta tehdyllä haarukalla. Koska en henno tehdä niihin polttomerkkiä niin kuin puisiin haarukoihin, palmikoin niihin tunnistenauhat.

During the past year I’ve also had time to add two bone lucets to my collection. I can’t bring myself to burn my mark on these, so instead I braided strings that serve to identify the lucets as mine.

Luuhaarukat

Nyörit ovat pyöreitä nelilettejä. Lankana on helmilanka nro 8 yksinkertaisena, nyörit ovat tulitikkua ohuemmat. Käsialani ei ollut aivan tasainen, mutta koska nämä nyörit tulivat omaan käyttöön, en jaksa hermostua pienestä epätasaisuudesta.

The braids are round 4-element braids. The yarn is pearl cotton #8 used as single strands. The finished braids are thinner than a match stick. I’ve got slight problems with tension, but as these cords are for my use, I decided that they are good enough.

Lähikuva – detailed view

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *