Raparperiomenamuffinssit – Rhubarb apple muffins

Minulla ei ole vihreää peukaloa, mutta raparperi viihtyy puutarhassani ja kohta sitä on taas melkein riesaksi asti. On siis aika etsiä kaikki raparperireseptit, kuten tämä hyvä (ja rasvaton) muffinssiresepti. Omenat nyt tietty täytyy tähän vuodenaikaan ostaa kaupasta, mutta raparperit voi hakea pihalta.

English version further down!

Raparperiomenamuffinssit
10 tosi isoa tai 20-25 pientä

  • 1 muna
  • 0,25 dl sokeria
  • 2,5 dl maitoa
  • 1-1 1/2 omenaa
  • 2,5 dl raparperia
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia

Päälle: (ruoko/fariini)sokeria ja kanelia

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Levitä muffinssivuoat pellille tai voitele muffinssipannu(t). Kuutio omena ja pilko raparperi.
Mittaa munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovaisesti sekoittaen maito, omenakuutiot ja raparperinpalat. Sekoita leivinjauhe ja kaneli jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan sekoittaen mahdollisimman vähän.
Lusikoi taikina vuokiin, ripottele päälle kaneli-sokeriseosta ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Lähde: Kathy Campbellin “New Zealand Low Fat Muffins”

Rhubarb Apple Muffins
makes 10 (very) large or 20-25 small muffins

  • 1 egg
  • 0.25 dl sugar
  • 2.5 dl milk
  • 1-1 1/2 apple
  • 2.5 dl rhubarb
  • 4.5 dl wheat flour
  • 1 tl baking powder
  • 1 tl cinnamon

Topping: brown sugar and cinnamon

Turn oven on to warm to 200 degrees. Spread paper muffin cups on a baking tray or butter muffin tin(s). Cube the apple and slice the rhubarb.
Measure sugar into a bowl, add eggs and whip until light-coloured and fluffy. Add milk, apple cubes and rhubarb, agitating the dough as little as possible. Then mix baking powder and cinnamon with flour and add to the dough.
Spoon the dough into the muffin cups, sprinkle on the topping and bake at 200 degrees for 20-25 minutes.

Recipe source: Kathy Campbell’s “New Zealand Low Fat Muffins”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *