Banaanikakkua – Banana bread

Minä syön banaanini siinä vaiheessa, kun niissä on vielä vivahdus vihreää kuoressa. Näin ollen banaani on mielestäni ylikypsä siinä vaiheessa, kun jonkun muun mielestä se on juuri parhaimmillaan. Onneksi vähän mustapilkkuinen banaani on parhaimmillaan erilaisissa leivonnaisissa, kuten banaanikakussa.
I prefer to eat my banana when there’s still a hint of green on the skin. As a result I find bananas overripe at the point when you might think it still a bit underdone. But no panic, a banana will brown-dotted skin is very good for baking, e.g. for banana bread.

 

Banaanikakku (Super Moist Banana Bread)

Alkuperäinen resepti on Nordic Needlen  uutiskirjeestä kesältä 2012, mutta olen mittojen muuntamisen lisäksi soveltanut sitä muutenkin vähän omaan makuuni sopivammaksi.

3 dl sokeria (tai fariinisokeria tai raakaruokosokeria)
2,5 dl piimää/maustamatonta jogurttia/creme fraichea/rahkaa tms. hapanmaitotuotetta
2 kananmunaa
ripaus suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria (tai vanilliinisokeria tai vaniljauutetta)
5 dl vehnäjauhoja (tai täysjyväjauhoja tai sämpyläjauhoja)
(1 dl pähkinöitä)
n. 2,5 dl muussattua banaania (2-3 banaania)

  1. Muussaa banaanit. Tarvittaessa rouhi pähkinät. Voitele yksi iso tai kaksi pientä pitkovuokaa. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Mittaa kulhoon sokeri, piimä ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Mittaa jauhot ja sekoita niihin vaniljasokeri ja sooda.
  4. (Lisää pähkinät taikinaan ja sekoita.)
  5. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää banaanimuussi ja sekoita kevyesti.
  6.  Lusikoi valmis taikina vuokaan.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa (kiertoilmalla 150 astetta) noin tunnin ajan eli kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kakkua kokeiltaessa.
  8. Anna jäähtyä, kakun saa viipaloitua siististi vasta, kun se on huoneenlämpöinen.

PS. Taitaisi maistua myös rouhitulla (tummalla) suklaalla maustettuna!

 

 Super Moist Banana Bread

For US measurements, please go to the original recipe by Nordic Needle. Below is my slightly modified metric version.

3 dl sugar (or brown sugar or muscovado sugar)
2,5 dl buttermilk/sour cream/natural yoghurt/creme fraiche or other soured milk product
2 eggs
pinch of salt
1 tsp baking soda
1 tsp vanilla
5 dl wheat flour (or whole wheat or other similar flour)
(1 dl nuts)
ca. 2,5 dl mashed banana (2-3 bananas)

  1. Mash the bananas. Chop nuts coarsely (if needed). Butter one large or two small loaf tins. Turn on the oven at 175 Celsius.
  2. Measure sugar into a bowl, then add buttermilk and eggs. Mix well.
  3. Measure the flour and mix in the vanilla and soda.
  4. (Add nuts to the flour mixture.)
  5. Add the flour mix to the bowl and mix until smooth. Then fold in the mashed banana.
  6. Spoon the dough into the tin(s).
  7. Bake in 175 Celsius (150 C with convection) for about an hour until a toothpick inserted comes out clean.
  8. Let cool before slicing.

PS. I haven’t tried it, but chocolate chips might also taste good in this cake, chocolate usually goes well with banana (in my opinion).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *