Koruja tarpeeseen / Needful beading

Ensin vihreä barettini tuntui kaipaavan jotain piristettä ja väänsin metallilangasta jonkinlaisen koristeneulan.
First it was my beret that seemed to need a splash of something, so I bent some kind of pin out of metal thread.

Sitten Brittilässä tarttui alennusmyynneistä mukaan viininpunaiseen hameeseeni sopiva jakku. Siinä vain ei ole mitään kiinnitystä, joten tein pari siihen sopivaa neulaa ja kun helmiä jäi, niin myös kaulakorun ja korvikset.
Then I found in the sales in the UK a cardigan that matches my burgundy skirt. However, the cardi/jacket doesn’t have any fastenings, so I cobbled up a few brooch pins to go with it and, as I still had a few similar beads left, also a pendant and ear rings.

Samalla löytyi pussillinen soikeita viininpunaisia/purppuranvärisiä helmiä, joista “Talvipäivänseisaus” sai jatkoa. Ja kyllä, eilinen auringonnousu oli oikeasti tuon värinen, kun lumipilvet parveilivat jo taivaanrannassa.
While at it, I stumbled on a bag of oval burgundy/purple beads, and thus Winter Solstice got yet another sequel. And yes, the sunrise here really had those colors yesterday morning, when the next snow flurry was already clouding the horizon.

Talvinen aamunkoitto / Winter sunrise

 

Löysin Brittilästä myös uutta inspiraatiota, erityisesti lehti Make Jewellery on suosikkini. Sieltä poimin idean klusteririipukseen, jonka tein oranssin liivimekkoni pariksi.
Another thing I brought from the UK is inspiration, especially Make Jewellery magazine is a favorite on the moment. It gave me the idea for a cluster pendant to match my orange sleeveless dress.

 

Bling.

Ja kun vaatekaappi on yhtäkkiä puolillaan turkoosia, niin harjoittelin langanvääntöä turkoosilla 18 gauge alumiinilangalla ja lisäsin vielä turkoosit fasettihiotut helmet päälle. Nämä korvikset muuten kilisevät kävellessäni ripeästi, saa nähdä, kauanko helmet kestävät… Vai meneekö hermo ensin ja vaihdan ne pienempiin, sekin on aina mahdollista.
As my clothes cupboard is suddenly awash with turquoise and teal, I practiced wirework with light blue green 18 gauge aluminum wire and added facetted glass beads to the wire. These ear wires clink faintly when I walk briskly, we’ll see how long the beads hold up to it… Or whether it goes too much on my nerves and I replace the beads with something smaller, that’s possible, too.

Halusin myös korut, jotka sopivat vihreän tunikani nappeihin. Siinä on 3/4 hihat ja käytän alla kapeahihaisia toppeja, joten memory wire-rannekorun pitäisi sopia hyvin komboon (se ei ole vielä valmis…). Kaulakorusta en ole niin vakuuttunut, ehkä vaihdan orassit helmet mattavärisiksi, jos löydän riittävän isoreikäisiä varastoistani – siihen asti saa luvan kelvata näin.
I also wanted something that matches the buttons on my green tunic. It has 3/4 sleeves and I used tops with narrow long sleeves underneath, so the memory wire bracelet should be a nice addition to it (not finished yet…). I’m not so convinced about the necklace/pendant, maybe I’ll replace the transparent orange beads with opaque ones, if I find something suitable in my stash.

 

Jotenkin tuntuu siltä, että korujen puute ei enää ole ongelma!
Somehow I feel that not having jewelry in correct colorways is no longer a problem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *