Opetusvalmisteluja / Preparing to teach

Olen luvannut pitää parin viikon kuluttua parikin iskunyörityöpajaa, joten oli selvästi aika aktivoitua sillä tontilla. Aivan ensimmäisenä oli ohjelmassa opetuslankasalkun inventointi ja täydentäminen, koska toukokuussa luotu järjestys oli mennyttä ja mm. mustat ja valkoiset langat jo aivan finaalissa. Opettaminen on paljon nopeampaa, kun langat ovat valmiiksi pätkinä ja lisäksi materiaalien kuljettaminen on helpompaakin näin kuin kerissä. Eli siis lankasalkku, luomapuut ja Novita Tennessee-varasto esiin ja mittaamaan:

In just a few weeks time I’m having two fingerloop braiding workshops, so it was about time to do something in that department. The very first job was to sort out and fill the case of materials, because whatever order I managed to established in the case was gone, and so were among others all white and black yarn lengths. Teaching is much easier with pre-cut yarn and transporting the materials is much easier this way than on skeins. So out came the case, warping frame and the stash of Novita Tennessee (100% mercerized double knitting cotton) and to measuring:

(Käsintikatun päiväpeiton ompeli isoäitini, en minä. / The quilt was made by my grandmother, not me.)

Mittaan lankaa noin 20 kierrosta per väri ja leikkaan niput molemmista päistä, jolloin n. 120 cm pitkiä lankoja tulee 40 per väri. Kietaisen lankaniput alkusolmulla pakettiin väreittäin ja tungen rautakaupan säilytyssalkkuun, missä on lokero varattuna myös pikkusaksille ja kiinnitysnyöreille – eli siis kaikki materiaalit samassa paikassa.

I measure abt 20 rounds per color and cut the lengths at both ends, so I end up with about 40 5-foot pieces of yarn per color. I bundle up each color with a loose overhand knot and stuff into the case – an assortment box from hardware store – where I also have a slot for small scissors and fastening/holding strings. This way I can count of having everything in the same place.

Vielä täytyy  etsiä ja laputtaa kaikki valmiit näytenauhat, mutta periaatteessa olisin taas valmis opetuskeikalle milloin vain – pari kirjaa ja salkullinen lankaa, eipä sitä paljon muuta tarvitakaan!

I still need to find and tag all of my my sample braids, but in principle I’m now ready to go onto a teaching session almost any time – just a few books and a case full of yarn, that’s about it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *