Näyttäviä metrejä – Yards on show

Syyskesän näytöstuotto - Late summer's production

Loppukesästä löysin varastoistani vihreää kaksisäikeistä pellavalankaa, joka luultavasti on alunpitäen tarkoitettu kankaan kuteeksi ja tullut minulle mistälie. Koska rullissa selvästi oli aika paljon lankaa, päätin käyttää ne haarukkanyörin tekemiseen eri näytöksissä.
Sometime in late July I found in my stash green two-stranded linen thread that was probably meant for fabric weft and that I’d gotten who knows where. As the spools obviously contained quite a bit of thread, I decided to use it to show luceting in various events.

Muistaakseni aloitin ensimmäisen nyörin Hollolan perinnepäivässä ja jatkoin Hämeenlinnan markkinoilla. Toisen aloitin Hämeenlinnan jälkimmäisenä päivänä, jatkoin Kokkolan keskiaikapäivässä ja päätin Käsityötarvikemarkkinoilla. Sain aikaiseksi 4+5 metriä nyöriä eli lankaa oli alunpitäen noin 85-90 metriä.
If I recall this correctly, I’ve been working on these cords on five different days from mid-August to mid-September. The resulting cords are 4 meters (about 4.4 yards) and 5 meters (abt 5.5 yards) long, which means that there was in total 85-90 meters (95-100 yards) of thread on those spools.

Kuinka kauan siihen sitten meni? Pidin näytöstä yhteensä ehkä 28-30 tuntia, mutta työhän ei ole keskeytyksetöntä vaan aika usein täytyy laskea tämä “oma” nyöri pöydälle esimerkiksi nyörin aloituksen näyttämistä varten. Kuvittelisin pääseväni perusnyörissä lähes metri per tunti tahtiin, joten näissä olisi sitten 10-12 tunnin työ.
So, how long did it take? Altogether I spent about 28-30 hours doing demos, but I cannot work continuously while demoing as I often put my “own” lucet aside to show e.g. how to start a braid. I think that when luceting the basic square cord, I get to about one yard per hour. Thus these two cords have about 10-12 hours work in them.

Keskeytysten määrä näkyy myös nyörin epätasaisuutenatosin myös kuumalla pesulla ja rumpukuivauksella on osuutta asiaan. - The number of interruptions while luceting shows up as unevenness, although a hot wash and tumble drying did some of that.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *